Що таке…чай?

Чай - це рослина з поверхневою кореневою системою, яку вирощують у тропіках. Весь чай походить від однієї рослини - Camellia sinensis (наукове найменування).

Якщо Camellia sinensis буде рости у диких умовах, то вона може вирости до 10 метрів у висоту.

The Camellia Sinensis росте в Азії, але на сьогоднішній день вирощується по всьому світу в тропічних і субтропічний районах. Завдяки більше ніж 3000 видів чаю, цей напій є найпопулярнішим у світі після води. Виділяють п'ять основних категорій чаю: чорний, зелений, улун, білий і пуер.

Різниця між ними полягає в технології виробництва чайного листа.

lipton_770x440-03

lipton_770x440-02

Чай закуповується на «відкритому» ринку, через систему «аукціонів» або за «приватним» договором.

Для того, щоб гарантувати цінителям чаю надійну якість та управляти коливаннями у заміні ціни, чай зазвичай купажують. Купажі "Lipton" (як, наприклад, рецепт нашого "Lipton Yellow Label") може складатися з 10-15 видів чаю з різних країн світу, які були відібрані за свої унікальні споживчі якості.

Власні плантації компанії Unilever знаходяться у Східній Африці.

lipton_770x440-01

lipton_770x440-04

TOP